Loading...

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ANATOLIA COLLEGE ANNUAL LOGIC COMPETITION (ACALC)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

ANATOLIA COLLEGE ANNUAL LOGIC COMPETITION (ACALC)

Προκριματικός: 24 Φεβρουαρίου 2013, ΝΟΗΣΙΣ

 Τριακόσιοι μαθητές από 47 γυμνάσια και λύκεια όλης της Ελλάδας θα συναντηθούν την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 στο ΝΟΗΣΙΣ για τον Α΄ Προκριματικό του Διαγωνισμού  Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης - ACALC (Anatolia College Annual Logic Competition). O Διαγωνισμός ACALC διοργανώνεται από το Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Μαθητικού Συνεδρίου Τεχνολογίας – ACSTAC (Anatolia College Science Technology Annual Conference) που διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια, (8 - 10 Μαρτίου 2013).

Η επίλυση λογικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης, η οποία στοχεύει στην αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων. Η ιδέα ενός διαγωνισμού που βασίζεται στην επίλυση λογικών γρίφων δεν προϋποθέτει τη γνώση συγκεκριμένων θεμάτων, αλλά την αντίληψη και την ορθολογική σκέψη.

Τα παιδιά αγωνίζονται σε ομάδες των τριών ατόμων και το κάθε παιχνίδι χρονομετρείται προσδίδοντας τα στοιχεία της αγωνίας, της διασκέδασης, του υγιούς ανταγωνισμού και αλλά και της συγκίνησης. Η διαδικασία απαιτεί συνεργασία μεταξύ των παικτών της ομάδας, ενώ η παρακολούθηση του αγώνα είναι πραγματικά συναρπαστική για το κοινό.  

 

Ο διαγωνισμός ACALC πρόκειται να διεξαχθεί ως εξής:

Προκριματικός Α΄ (μέρος α) - Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στο ΝΟΗΣΙΣ

Προκριματικός Α΄ (μέρος β) – Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 17.00, στο Κολλέγιο Ανατόλια

Προκριματικός Β΄ - Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 19.00, στο Κολλέγιο Ανατόλια

Ημιτελικός - Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 13.30, στο ΝΟΗΣΙΣ

Τελικός - Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 13.30, στο Κολλέγιο Ανατόλια

Η ομάδα μαθητών που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα παρακολουθήσει δωρεάν το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Κολλεγίου Ανατόλια «Summer Science».

Υπενθυμίζεται πως το ACSTAC 2013 (http://www.acstac.gr/el/) τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (European Physical Society).

Πληροφορίες:

Κολλέγιο Ανατόλια, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., τηλ: 2310 398 251, Δρ. Χάιδω Σαμαρά

ΝΟΗΣΙΣ, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., τηλ: 2310 483 000, εσωτ. 121, Δρ. Μαρία Καρνέζου

 

Share